ÖNERİ!

Tripping in Europa serisini Milan dan itibaren yukarıya doğru okumanuz önerilir. Sırayla yazdığım için sondan başa doğru gidiyor blogta. =)

3 Mayıs 2009 Pazar

Sightseeing in Vienna

Hazır bahar gelmiş, pıtraklar yeşermiş, kışın son esintileri eserken kışa dair son notları bir ekleyeyim de daha anlatacak çok şey var onları hazırlayayım dedim.

Yine Arena daydık. Bu defa baya hayırlı bi iş için. Yıllardır dinlediğim saygıda kusur etmediğim segah makamının üstadları In Flames kardeşlerimin konserine gittik. Hakkını verdiler ismin yalan olmasın. Tekrar saygıyla anıyorum kendilerini... 




9/B deki Azeri komşumuz Seymur kardeşimizin doğum günü vesilesiyle Viyana'daki ilk doğum günü atraksiyonunu da yapmış olduk.




Memleketim ilginçtir. Geri dönüşümde dünya devidir. Kimse çöpünü plastik kağıt cam falan diye ayırmaz ama geri deönüşümde dediğim gibi dünya devidir. Bunun yanında çöp konteynırlarının yanında sürekli suretle ayakkabıdan kitaba, cd den müzik setine hatta yatağa kadar herşey bulmak mümkündür. Ama Viyana bu konuda biraz aşmış. Heralde dünyanın refah seviyesi en yüksek kenti olduğundan olsa gerek insanlar öle küçük şeyler kovalamıyo. Bakınız adam çöpe ne bırakmış...



Bundan yıllar önce "müzik nedir, nasıl yapılır?" sorusuna en güzel cevapları veren üstadları mekanlarında bir ziyaretle anma şansım da oldu. Bir şehrin mezarlığı gezilir mi? Söz konusu şehir Viyana ise kesinlikle. Mezarların her biri sanat eseri, küçük birer şapel gibi. Bunun yanında besteciler için ayrılmış bir alan var. Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms, Ander, ve daha 10 larca besteci ve şef. Ambiyans inanılmaz. 



    


Gassometer. 30larda Viyana 'nın gaz ihtiyacını karşılamak amacıyla insa edilen gaz tank kuleleri daha sonra doğal gazın yaygınlaşması ile kullanım dışı olmuş. ve 90 larda restorasyon ile dış cepheleri korunarak iç kısımlarına alışveriş merkezi, residence yurtlar, sinema salonları tarzı işlevdeki yapılar yerleştirilmiş.


  
  


National Bibloteka - Ulusal Kütüphane







Ve işte kıştan kalma son esintiler. Rathous 'ta her yapılan Wiener Eistraum dan bir kaç kare...

 














Hundertwasserhous







to be continued...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder